Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fördel Färjestad

Annons

Inom loppet av 6.14 i den första perioden gjorde Färjestad tre mål på Leksand och tog död på den fjärde kvartsfinalmatchen.

Resten av matchen var riktigt zzzzzzzzzömning...

- Vi måste visa mer jävlaranamma i nästa match och sätta bättre press på Färjestadsspelarna, konstaterar Leksands sportchef, Anders "Masken" Carlsson, som för tredje matchen i rad var Leksands representant på presskonferensen.

Första perioden var Färjestads, men inte alls med samma eftertryck som fallet var i Leksand i onsdags.

Då dominerade Färjestad fullständigt, men fick inte hål på Leksands-målvakten Sean Gauthier.

Den här matchen inledde Leksand betydligt bättre och fram till 1-0-målet efter 10.30 var spelet jämnt.

Då gav Tomas Forslund bort pucken till Clas Eriksson som i sin tur frispelade Pelle Prestberg som inte gjorde något misstag.

Samme Prestberg pricksköt in 2-0 två minuter senare och när Marcel Jenni, i numerärt överläge, gjorde 3-0 efter 16.44 var segergreppet definitivt kopplat.

- De första tio minuterna var den bästa öppning vi haft hittills i den här kvartsfinalserien, men tyvärr skänker vi bort två mål i den första perioden, säger "Masken".

Mot ett lag som Färjestad har man inte råd att skänka bort någonting och när Leksand attacker framåt oftast var uddlösa, blev matchen till slut en ganska enkel uppgift för hemmalaget.

Niklas Persson hade en stolpträff drygt fem minuter in på andra perioden, men Färjestad hade desto mer målchanser på ett numerärt överläge när Greg Brown satt utvisad.

Färjestad missade dock chansen att göra 4-0 och föll sedan in i ett bekvämt och tandlöst spel.

När Färjestad föll tillbaka grep Leksand sista chansen när Göran Hermansson, efter ett fint anfall där hela kedjan var inblandad, kunde göra 3-1.

- 3-0 efter första perioden kändes behagligt och tyvärr blev vi lite bekväma i den andra perioden och gav Leksand ytor som de skapade en del chanser på, konstaterar Färjestads tränare, Bengt-Åke Gustafsson.

Inga fler mål föll i den andra perioden, men Leksand skulle få sin stora chans att komma in i matchen när Mats Trygg, i början av den tredje perioden, utvisades 2+2 minuter för en hög klubba på Johan Eneqvist.

Av Leksand spel i numerärt överläge blev dock noll och intet och efter det hade Färjestad inga problem att hålla undan.

Leksand var målmässigt ganska nära, men segern kändes ändå hela tiden väldigt långt borta.

Färjestad var helt enkelt klassen bättre än Leksand och inte mycket talar för Leksandsseger i den femte kvartsfinalen.

Leksands slutspelsäventyr är nog definitivt över i morgon kväll.

För Färjestad kan slutspelet komma att pågå långt in i april...

Mer läsning

Annons