Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbundskaptenen vill kopiera Faluns spel

/
  • Alexander Galante Carlström skriker ut sin glädje efter ett av hans fyra mål när IBF Falun besegrade Helsingborg med 8–3

Förbundskaptenen Jan-Erik Vaara imponeras av IBF Faluns framfart i Superligan.
Nu vill han att landslaget ska spela samma spel som Falun.
– Det är ett väldigt intressant spel med fart och rörlighet, säger Vaara.

Annons

Den ny tillträdde förbundskaptenen Jan-Erik Vaara fanns på plats i Falu Kuriren arena när IBF Falun, via segern mot Helsingborg, tog sig upp i serieledning.

Och efter matchen delade han ut beröm till hemmalaget.

– Även om Falun är lite efter i början av matcherna har spelarna ett sådant självförtroende att de vet att de hämtar in tre, kanske fyra bollars underläge.

– Falun har dessutom ett väldigt intressant spel med fart och rörlighet och det är något jag också vill se i svenska landslaget.

I den senaste landslagstruppen, till Euro Floorball Touri november, fanns fyra IBF Falun-spelare, Johan Rehn, Eric Björk, Rasmus Enström och Alexander Galante Carlström, med.

När Vaara ska ta ut truppen till Finnkampen, som spelas första helgen i februari, är den kvartetten återigen aktuell för spel.

– Samtidigt så är det fortfarande en prövotid för oss, som vi ska utnyttja till att testa så många spelare som möjligt, säger Vaara, som självklart har VM i december som årets stora mål.

Mer läsning

Annons