Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbundskapten Söderberg: "Ett tecken på engagemang"

Annons

Tv-kamerorna rullade, fotografer täckte träningen från alla vinklar och reportrar såg på.

Men det alla bevittnade och dokumenterade som ett jättebråk på Rugby Field en kvav och fuktig torsdagsförmiddag, ville Tommy Söderberg inte göra någon större affär av.

– Titta på Fredrik och Olof, de sköter det här bra, sade förbundskaptenen och pekade mot huvudrollsinnehavarna när de sida vid sida intervjuades om ’’bråket i Miyazaki’’.

Då hade det gått ett par timmar.
Träningsplanen hade bytts mot lyxhotellet, olja hade flitigt gjutits på de känslovågor som svallat.

Fotbollslandslagets hållning till skandalscenerna var samstämmig, närmast regisserad.
Visst, det var ett bråk.
Fast liksom ändå inte.
Och definitivt inget att fästa så stor vikt vid.

– Sånt här händer i ett kampmoment. Något som finns... det har inträffat i alla de klubbar jag tränat. De var övertända, det är vardagslivet för de här spelarna i klubblagen, säger Söderberg.

Många av hans tränarkollegor skulle inte tolerera att deras spelare skämmer ut sig inför kamerorna och pennorna.

Men Söderberg visade mest förståelse.
– Det här är två spelare med en lång säsong bakom sig. Fredrik har spelat många måste-vinna-matcher den senaste tiden och Mellberg har spelat mycket i Premier League.

Förbundskaptenen visade ingen– åtminstone inte utåt – som helst oro för att Ljungbergs och Mellbergs heta uppgörelse blottlagt att det möjligen finns spänningar i gruppen.

– Båda inser att de inte kan spela så här i en match. Då blir de utvisade och laget blir lidande. Vi pratade om det vid nedjoggningen på träningen, säger Söderberg.

– Vi har alla pratat om vad som hände, får ta lärdom av det och gå vidare. Jag tycker att Fredrik och Olof hanterar det på ett bra sätt.


HENRIK SKIÖLD/TT

Mer läsning

Annons