Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbundsfinal med många Ludvikaskyttar

Annons

På lördag skjuts Skyttiandens förbundsfinal på luftgevär i Malung för åldrarna 11 till 25 år, som vanligt med ett stort antal skyttar från Ludvika.

Förbundsfinalen har föregåtts av kretskval. Den lokala krets- tävlingen avgjordes i Ludvika med 20 deltagare, varav 18 från arrangörsklubben. Ett par skyttar sköt på andra orter och deras resultat räknades in i totallistan.

I Västerbergslagenskretsen är det bara skytteföreningarna i Ludvika och Grängesberg som har organiserad verksamhet på luftgevär för ungdomar.

Förbundsfinalen i Malung är även uttagning till en lagtävling, CWX-cupen, som går i Malung 28 januari med skyttar från tre län.

När det gäller lördagens förbundsfinal kan noteras att Lud-vikas Kasper Grönkjaer, som går på skyttegymnasiet i Strömsund, kommer att skjuta sin tävling där.

Framför allt många Ludvikaungdomar har goda chanser att gå vidare till regionsfinalen, som arrangeras i Eskilstuna den 4 februari. De tre bästa i varje klass i förbundsfinalen blir in-kvalade liksom alla som skjuter 400 poäng i sittandeklasserna.

Skyttiaden avslutas med en riksfinal i mars.

Mer läsning

Annons