Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För Emil väntar NM, EM och VM

Annons

Matthias kommer att köra lördagens cross country på 21 kilometer. Formen känns bra och han hoppas vara med i toppen. Han vet dock inte hur duktiga cyklisterna är från de andra nordiska länderna.

- Det är en tuff bana. Det är brant uppför och brant nerför, säger Matthias efter att ha cyklat banan.

Emil Lindgren tävlar numera för Sandviken. För honom är NM en preparerande tävling inför vad som komma ska.

Han är uttagen att representera Sverige i EM i Österrike den 18 augusti och VM i Schweiz med start den andra september.

Efter SM, där han vann i alla discipliner han ställde upp i, har målet varit inriktat på EM och VM.

Efter EM kommer landslaget att åka direkt vidare till Schweiz. De kommer att ställa upp i några tävlingar före VM drar igång på riktigt.

Inför den här säsongen har Emil lagt ner mer tid på sin cykling. Det är inte bara träningsdosen som har ökat utan han har även tänkt mer på saker runt omkring, så som mat och vila.

Det stora målet för den här säsongen är alltså EM och VM och Emil har stora förhoppningar.

- Jag hoppas på pallplats i båda tävlingarna, men det skulle vara roligt med den ädlaste valören. Om det ska gå måste allt stämma Jag ska vara i toppform i en och en halv timme, vädret ska vara bra och cykeln ska hålla, berättar Emil.

Han säger också att han inte bara tränar cykel, utan springer en del också. Det kan nämligen behövas. De internationella tävlingarna är inte som de här i Sverige.

- Det kan vara så branta backar att man måste springa om det börjar regna och för att komma upp för en backe måste man ha i ettans växel.

Men först är det NM som gäller, även om det bara är en genomkörare. Han är mitt i en tuff träningsperiod för att senare lätta upp lite till EM. Han hoppas dock på att köra bra och vet att det finns några vassa konkurrenter från Danmark och Finland.

- Det är mountainbike som jag trivs bäst med just nu och jag tycker om när det svider i benen. Jag vill hålla på med cykling och hoppas att jag ska kunna försörja mig på det, avslutar Emil.

MATILDA BUSKE

Mer läsning

Annons