Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Foppa" melodin i Nashville

Annons

Peter Forsberg gjorde sina första poäng i Nashvilletröjan när laget 4-3-besegrade Detroit i NHL-hockeyn.

Efter två matcher utan poäng så lossnade det äntligen Peter Forsberg i hans nya klubb. Inför hemmafansen i Gaylord Center spelade han fram Paul Kariya till dennes 1-0-mål i slutet av första perioden. Efter det tog dock Detroit initiativet i matchen genom tre power play-mål av Tomas Holmström och ett assist från Henrik Zetterberg. Inte förrän med två minuter kvar av matchen kunde Kariya tvinga fram förlängning genom att göra 3-3.

Två minuter in i förlängningen var det dags för "Foppa" igen. På en mycket vacker backhandpass från nye bästisen Kariya kunde Foppa avgöra matchen bakom en överspelad Chris Osgood i Detroitmålet. Det var Forsbergs tolfte mål för säsongen och han står nu på 42 poäng totalt.

I Buffalo ökade Henrik Tallinder på sin målskörd då han gjorde sitt tredje och fjärde mål för säsongen i matchen mot Ottawa. Men det hjälpte inte då Ottawa kunde vinna med 6-5 efter ett mål och ett assist från lagets kapten Daniel Alfredsson.

Kristian Huselius fortsätter att producera poäng. Under natten blev det två assist i Calgarys segermatch mot San Jose. Matchen var jämn och tuff och avgjordes inte definitivt förrän Marcus Nilsson skickade in 7-4 i tom kasse i matchens sista minut. Det var Nilssons tredje mål för säsongen.

TT

Mer läsning

Annons