Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fokuserar på kvalspel

Annons

- Jag kan inte gå ut och säga att det blir kvalserien för oss, men spelar vi som vi gör just nu finns det ingen chans att vi kan klara oss undan den, säger Torgny, som tränade Leksand två säsonger mellan 1996 och 1998.

Efter fjolårssäsongen sparkade Linköping Torgny Bendelin medan den andre tränaren, Mats Weiderstål, fick förtroendet att fortsätta.

Veckan innan jul, för drygt en månad sedan, fick Mats Weiderstål gå efter att upphaussade Linköping gått kräftgång i tabellen.

In i hans ställe kom - minst sagt överraskande - Torgny Bendelin.

Tvekade du aldrig, efter vad som hänt, att hoppa på tränarjobbet igen?

- När de erbjöd mig jobbet erkände Linköpings ledning att de ångrade vad de gjort och bad mig om ursäkt. Jag kollade runt bland några spelare och när jag fick bekräftat att jag hade spelarnas förtroende, bestämde jag mig ganska snabbt för att ta jobbet.

Torgny hade ett gällande kontrakt med Linköping även den här säsongen och var i höstas, trots att han inte gjorde något jobb för klubben, fullt avlönad.

- Visst hade jag kunnat gå runt och vara besviken, men det tjänar inget till. Så här är förutsättningarna för oss tränare.

- Innan jag tog jobbet ställde jag dessutom vissa krav som spelarna accepterade. Dessutom hade det skett vissa nödvändiga förändringar i spelartruppen, som jag inte behöver gå in på i närmare detalj.

Redan när Torgny tog jobbet i december insåg han att det förstås skulle bli en svår uppgift att rädda Linköping undan kvalserien.

I dag, när nio omgångar återstår, ligger Linköping sist med tolv poäng upp till Mif närmast ovanför kvalstrecket och kvalserien är redan i praktiken en realitet.

- Jag fick i stort sett börja om från början när jag tog över tränarjobbet och just nu är vi inne i en process där vi bygger oss starkare.

- Vi måste köra efter den linje vi lagt för att vara så starka som möjligt när det gäller, senare på säsongen.

Fokus hos tränare Bendelin ligger förstås redan på kvalserien och det är för den serien han förbereder sitt lag.

- Om vi nu kommer att hamna i kvalserien gäller det att använda elitseriematcherna fram tills dess på bästa sätt. De här matcherna vi kommer att spela de närmaste veckorna är ju de bästa träningsmatcherna vi kan få.

Torgny har kontrakt med Linköping säsongen ut, men efter det har han gjort sitt som tränare i LHC.

- Oavsett om vi klarar oss kvar i elitserien eller åker ur så slutar jag. Jag ska göra allt jag kan för att hålla Linköping kvar i elitserien, det kan jag lova.

Torgny lovar full satsning och skärpa i kvällens match mot hans gamla lag Leksand. Ett lag som han är lite imponerad av.

- Leksand har gjort det bra

hittills. De gjorde det avgörande rycket i höstas, säger Torgny.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons