Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fokuserad Ek längtar till VM

Annons

Där väntar först en världscuptävling på lördag, innan VM drar igång på tisdag i Val di Fiemme.

- Det kan bli ett roligt VM, menar Elin.

Tjejerna är först ut i VM-orten Val di Fiemme. Masstart 15 kilometer i klassisk stil inleder tävlingarna.

- Jag är klar för att köra massstarten och tio kilometer, också den i klasssik stil. Nu är jag helt fokuserad på de loppen. Det har varit skönt hemma, men nu vill jag ner och tävla, säger Elin.

Och det är en Elin i god form som åker till VM. Resultaten den senaste tiden talar samma språk.

Efter Sverigecuptävlingarna i Östersund i lördags, som hon vann, har Elin varit hemma i Grönklitt och laddat. En laddning som bland annat innebar seger i Orsa Grönklitt Ski Marathon.

- Jag har varit lite trött efter den tävlingen. Det kändes i armar och ben. Men den gav bra träning, säger Elin.

- Det har varit fina dagar här i Grönklitt.

En del av damlandslagets åkare, bland annat Åsarnas SM-drottning Jenny Olsson, har valt att träna på hög höjd inför VM. Men inte Elin Ek.

- Höghöjdsträning känns som en chansning när tävlingarna inte går på hög höjd. Risken att man blir sjuk är större. Sedan är det mentalt också. Det blir ju att vara borta i drygt en vecka till. Jag trivs bättre i min hemmamiljö, säger hon.

VM i Val di Fiemme blir Elins fjärde VM-framträdande. Hon debuterade i kanadensiska Thunder Bay 1995. Sedan var hon med i Trondheim 1997 och Lathis 2001.

- Man är väl lite av en veteran, i alla fall här hemma. Internationellt är jag fortfarande ung, säger Elin som är 29 år gammal - eller ung.

Vilket före önskar du dig i Italien?

- Spelar ingen som helst roll. Det kommer säkert att vara varmt på dagarna, och kallt på nätterna. Men har man bara bra skidor får det vara vilket före som helst, menar Elin.


GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons