Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födde: En ny klubb

Annons

Det är inte varje dag det bildas en ny idrottsförening i Ludvika.

Men i fredags hände det.

Nyfödd: MIL (Multikulturell Idrottsklubb Ludvika).

- Vi har hållit på och spelat fotboll under lösare former med namnet Club America i ett tiotal år. Men nu har vi blivit så många att vi tyckte det var bäst att bilda en riktig idrottsförening, säger Jorge Nuñez, eldsjäl och nybliven ordförande.

Målet är att fotbollsverksamheten ska förvandlas, från nuvarande tvåmålsspel under lättsamma helgformer, till att kanske nästa år ha ett lag i Dalarnas Fotbollförbunds seriespel.

- Till årets säsong var vi för sena att hinna anmäla ett lag, men nästa år då...

Han är full av energi, Jorge Nuñez, och det lär krävas eftersom han är en av de bortåt 30 spelare föreningen har i nuläget.

- De flesta spelarna är i åldern 16-24 år, men sedan har vi en hel del äldre. Ursprungligen var vi ett gäng latinamerikaner som spelade och av dessa är en del nu 35-36 år. Äldst är väl jag som är 48 år och så målvakten Gabriel Capelli, han är 56 år.

Meningen är att föreningen ska ha även annan verksamhet än fotboll.

- De som är med i föreningen men inte vill spela fotboll ska också få chansen att röra på sig, exempelvis siktar vi på att ha deltagare i Ludvika stadslopp, säger Jorge Nuñez.

Även andra aktiviteter än rent idrottsliga ska rymmas i den nya föreningen.

- Vi vill också jobba med integrationsfrågor, kultur och solidaritet.

För en mångkulturell förening är verkligen nya MIL.

- Vi har en fantastisk grupp med människor från världens alla hörn; svenskar, afrikaner, latinamerikaner, kurder, araber och europeer. MIL kommer att vara ett brett alternativ, men där fotbollen ändå är central i verksamheten.

0240-882 14

henrik.schmidt@daltid.se

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons