Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flyttar festen till Falun nu?

Annons

Men den största kicken fick han i samband med onsdagens parkorientering i Karlsborg.

- Det var något helt otroligt. Tänk om vi kunde genomföra något liknande i Falun. Jag kommer nu att kontakta Christer Widén på centrala stadsrum och OK Kåre, där jag är medlem, för att undersöka om det går att arrangera en PWT-tävling mitt i Falun samtidigt som Falukalaset.

- Dessutom kan det bli aktuellt att kontakta näringslivskontoret för att de som de har någon fördel av detta. PWT-organisationen har ju redan kontakt med Faluns näringsliv, fortsätter Lars Runsvik, som tidigare jobbat hårt för att Falun ska arrangera stora orienteringstävlingar.

Senast handlade det om Tio-mila på Lugnet, men där fick han kalla handen av faluklubbarna.

- Det är synd om utvecklingen gått så långt att man inte anser sig ha funktionärer till ett evenemang som Tio-mila och samtidigt klara den egna verksamheten.

- Nu när trenden vänt när det gäller antalet deltagare på O-ringen. Hoppas det också innebär att det också kan bli fler orienterare i Falun. Nu innebär en PWT-tävling inte alls en lika stor arbetsinsats från exempelvis OK Kåre som Tio-mila. Men det är en tävling som ger stort utrymme i media och bidra till att Falun som stad får större uppmärksamhet.

Gåvert Wååg, som är en av huvudmännen inom PWT-organisationen, blir riktigt glad när han hör tongångarna från Falun.

- Det är naturligtvis väldigt roligt om de är intresserade. Dessutom har vi ju redan kontakter i Falun. Därför skulle det vara mycket roligt om det kunde bli en PWT-tävling i Falun.

Gåvert Wååg säger att det i såfall skulle handla om en tävling 2004 eftersom programmet för 2003 i princip är redan är klart med bland annat sex till åtta deltävlingar i Italien redan i februari.

Mer läsning

Annons