Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flygande start för Superstars

Annons

- I och med att Skellefteå ligger så pass långt bort, samt att de norra delarna av landet inte tillhör Leksands starkaste fästen kan ett chartrat flyg vara på sin plats, menar Olsson.

En normal match mot Skellefteå på bortais kanske lockar 25-30 LIF-anhängare. Med en flygresa kommer det att röra sig om åtminstone det femdubbla supporterantalet.

Tobbe Olsson vet vad det handlar om. Ett starkt stöd från läktarhåll kan i slutänden vara tungan på vågen i jakten på en elitserieplats. Han betecknar drabbningen mot Skellefteå som en väldigt viktig match.

- Redan nu har vi fått in 30- talet anmälningar. Det får betecknas som hyfsat så här dags.

Meningen är att 160 supportrar ska få plats i planet. Skulle inte det målet uppfyllas kan det bli så att supportrar och spelartrupp samsas i ett och samma flygplan. Flyget startar från Arlanda och mellanlandar i Borlänge för vidare färd norrut. Flygtiden på en timme är perfekt, tycker Tobbe. Många jobbar halvdag på en fredag. Avresa cirka 14.00 från Borlänge och hemresa timmen efter matchslut.

Priset stannar vid 1 700 kronor, då är flygresa, matchbiljett samt buss till och från flygplatsen inräknad.

- Det är ganska billigt ändå, tycket Tobbe och jämför med en bussresa i prisklassen 600-700 kronor med restiden sju-åtta timmar.

Senast den 21 mars ska Tobbe Olsson lämna besked om det blir supporterflyg eller inte.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons