Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera lämnar BHK

Annons

BORLÄNGE, LINDESBERG

Sedan tidigare är det klart att Erik Axelsson och Mikael Mattsson har gjort sitt i Borlängeklubben.

- När Axelsson bestämde sig för att flytta till Lindesberg var det flera av våra lite äldre spelare som valde att lägga av. Totalt har vi nu tappat åtta stycken från förra säsongen, säger BHK:s nye tränare Kent Norberg.

Mattsson spelar kommande säsong i Drott och nu får Axelsson alltså sällskap i Lindesberg av två av sina gamla klubbkompisar.

- En stor anledning till att jag valde just Lindeskolan är att Erik Axelsson är här. Vi har haft ett bra samarbete i Borlänge, säger Johan Parmbäck.

Eftersom Parmbäck bara varit utlånad till BHK från sin gamla klubb Vadstena var han fri att skriva kontrakt med vilken klubb han ville. Det fanns även andra anbud, bland annat från storlaget Drott.

- Lindeskolan kändes lagom och bra för min utveckling, säger östgöten.

För högersexan Simon Anfält har inte övergången fungerat lika smärtfritt. Tidningen Bergslagsposten berättade häromdagen att kontraktet mellan Anfält och Lindeskolan var påskrivet och klart. Något som retade upp BHK:s ordförande Per Swedenström.

- Vi har inte haft kontakt med Lindeskolan och något kontrakt är inte skrivet.

Det senaste budet om Anfält är dock att han spelar för Lindeskolan i vinter.

BHK:s enda nyförvärv hittills är Jens Nilsson från Bodenlaget Hornskroken. Nilsson studerar i Borlänge och har redan tränat med laget en säsong.

NILS HOLMQVIST

Mer läsning

Annons