Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera förluster i cuperna för KAIS Mora

Annons

Det blev en tung helg för KAIS Moras damlag som i helgen spelade en turnering i Uppsala.

Damerna hade en riktigt jobbig helg och fick vända hemåt med hela 3-21 i baken på sina tre gruppspelsmatcher i Floorball Cup.

- Men jag är inte orolig, när det är dags för premiär den 25 september mot Falun ska vi vara redo, säger damlagets nya tränare, Micael Ceder.

Tre förluster och förstås respass redan i gruppspelet, blev facit för Damerna. De två första matcherna gick Moradamerna mållösa ifrån efter storförluster mot de båda elitlagen Pixbo som Örnsköldsvik. 0-6 och 0-7 blev det mot elitseriekollegorna.

- Men ändå tycker jag att vi spelade bra i de två första perioderna i båda matcherna. Ö-vik är mycket starka defensivt, men mot Pixbo var det vi som skapade de bästa chanserna i början.

Det riktiga bottennappet kom mot division 1-laget Råsunda, som kunde vinna med hela 8-3.

- Ja, där var det inte många rätt. Det enda positiva var att vi gjorde tre mål, men annars var det många trötta ben efter de två tuffa inledningsmatcherna, menar Ceder.

Fem matcher under försäsongen och lika många förluster för KAIS Moras damer. Men tränare Ceder är inte orolig.

- Vi har inte alls gått in för att vinna några matcher. Vi har testat olika konstellationer och jag är väldigt positiv till hur tjejerna agerar.

Till helgen väntar St Mikaelsspelen och då återstår att se om damerna kan ta säsongens första seger.

Bästa betyget från helgens turnering går till blott 16-åriga centern Sofia Andersson, som gjorde ett mycket starkt defensivt jobb.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons