Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler landslagsspelare är på gång

Annons

Vill det sig väl, kan IBF Falun snart räkna in ytterligare två landslagsspelare i truppen.

Både Tanja Erko, forward från Halmstad, och Caroline Bergius, forward från KAIS, är nämligen högaktuella för spel i klubben.

- Att Falun vill se mig i deras lag, och har kommit med ett erbjudande, känns smickrande, säger Tanja.

Hon var med sina 26 gjorda mål Halmstads bäste målgörare den gångna säsongen, och just en målgörare av rang har stått högt upp på IBF Faluns önskelista.

- För mig finns det två alternativ just nu. Endera blir jag kvar i Halmstad, eller också nappar jag på Faluns erbjudande, säger Tanja.

Vad ligger närmast till hands just nu?

- Jag vet inte direkt vad jag ska svara på den frågan. Att komma till ett av Sveriges bästa lag lockar naturligtvis, men jag har det bra i Halmstad också, säger Tanja som landslagsdebuterade vid fyrnationsturneringen i april.

Caroline "Carro" Bergius från KAIS, med i U19-landslaget, är också en spelare IBF jagar.

- "Carro" vill spela med oss, men i hennes fall är det vissa frågor kring hennes studier som först måste lösas. Men vad jag har hört av de senaste rapporterna, så verkar det kunna bli en positiv lösning, säger Christer Sundin, damansvarig i IBF Falun.

Det är också klart att det inte blir någon fortsättning för Helena Lundqvist i IBF Falun.

Hon kommer nämligen inte att erbjudas något nytt kontrakt.

- Helena vill inte satsa, inte lägga ner det som vi kräver av alla tjejer. Och då har vi valt att gå skilda vägar, säger Christer Sundin som också väntar på att få ett besked från "veteranerna" Lena Birath och Maria "Söder" Söderström.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons