Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler hål önskemål från Mora golfklubb

Annons

u Mora golfklubb kan nu åter ta emot gästspelare och medlemmar för sällskapsspel. Det efter att den gångna veckans Mora vecka i golf är avslutad. En vecka då tävlingsspelet dominerar på banan.

Under golfv,eckan genomfördes 1500 starter och det är vad banan kan ta emot av golfspelare.

- Vi kan tyvärr inte ta emot fler spelare, konstaterade klubbens ordförande Knutte Nylund.

Istället kan han glädja sig åt att golfklubben och dess bana nu etablerat sig som ett stort och välskött företag i Mora.

- Vi har gjort stora satsningar på att installera pumpar och bygga dammar för att klara oss mot översvämningar. Det har vi haft god hjälp av även om vi stod maktlösa mot det skyfall som förstörde måndagens tävling.

- Nu måste vi istället planera för framtiden. Då gäller det nu att projektera och se över möjligheten att skapa ytterligare nio hål på den mark som vi köpt in för ändamålet.

När Mora golfklubbs första spelare harvade på den ursprungliga korthållsbanan 1983 var det nog få som kunde ana att man 20 år senare även har vuxit ur de 18 hål man då anlade.

Nio hål till gör att Mora golfklubb kan ta emot än fler gäster och kanske även släppa in fler medlemmar.

- Vi är idag 1250 medlemmar och har en kölista på omkring 100 personer, summerar Knutte Nylund tillståndet hos en av Moras mest välskötta föreningar.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons