Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjärde raka för Therese

Annons

För Therese Borssén var det fjärde raka SM-guldet i slalom i YJSM och ÄJSM - en anmärkningsvärt bra prestation.

- Det fungerade bra, även om det inte var något tekniskt perfekta åk. Men förhållandena med snö och regn gjorde det svårt, säger Therese.

Den 18-åriga Rättvikstjejen ledde efter det första åket och när tvåan, Frida Hansdotter, Norberg, körde ur i det andra åket, låg vägen till guld öppen.

När Therese gått i mål kunde det konstateras att segermarginalen till silvertjejen, Ida Hinders, Falun, var två och en halv sekund.

Ida som alltså följde upp fredagens storslalomguld med ett silver i slalom och dessutom fick med sig ett silver från kombinationstävlingen.

För Therese Borssén slutade SM-tävlingarna med två guld i medaljutdelning, ett facit hon inte var helt nöjd med.

- Jag hade hoppats på medalj i storslalom, men där körde jag ju ur.

Nu väntar stora SM för Therese den här veckan och hon kommer att köra alla discipliner.

- Störst chans har jag i slalom och topp 5 är målet och en medalj känns inte som någon omöjlighet.

För Niklas Rainer slutade SM-tävlingarna med tre medaljer; brons i störtlopp och den fina avslutningen med guld i både slalom och kombinationen.

- Jag siktade förstås på guldet och när favoriten André Myhrer körde ur i första åket kände jag att chansen till guld var stor, berättar Niklas.

I den, på grund av vädret, svårhanterliga pisten körde Niklas lugnt och samlat och var till slut 72 hundradelar före Jens Byggmark, Fjällvinden.

- Eftersom många åkte ur i första åket tog jag det medvetet lugnt och det här guldet var välkommet. Det var några år sedan jag senast tog ett guld i junior-SM, säger den 19-årige Borlängeåkaren.

Även för Niklas väntar stora SM den här veckan och Niklas gör som de flesta andra; kör alla discipliner.

- Jag tog brons i störtlopp i stora SM i fjol så jag får väl försöka upprepa det.

I herrjuniorernas kombinationstävling blev det för övrigt bala dalaåkare på prispallen. Bakom segraren Rainer placerade sig i tur och ordning: Hans Olsson, Mora och John Buchar, Borlänge.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons