Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fischers envishet gav seger

Annons

Efter en klar förlust i det första finalåket mot tyskan Heidi Renoth, kom svenskan långt efter också i det andra åket. Men sedan svek lyckan Renoth.

På väg in i målbranten föll hon och Sara Fischer kunde köra förbi till en klar seger, hennes tredje för säsongen.

Falutjejen, som tävlar för Malung, har tidigare i vinter vunnit också i Tandådalen och Stoneham, Kanada.

- Jag var så trött på slutet. Ingen kräm i benen, men jag visste att Heidi var minst lika trött, så när jag gjorde en miss i början tänkte jag att hon kanske gör samma sak senare. Och det gjorde hon ju, så det var tur att jag kämpade på, sade Fischer i ett pressmeddelande.

Sara Fischer hade marginalerna på sin sida även i den helsvens ka semifinalen mot Aprilia Hägglöf, årets sensation i världscupen.

Aprilia hade en klar ledning i det första åket när hon föll. Med maximalt tidstillägg hade Aprilia sedan ingen chans att komma igen i det andra.

Nu blev det en fjärdeplats för 19-åringen sedan hon förlorat tröstfinalen mot Österrikes Heidi Krings.

På herrsidan går det tyngre för Sverige den här vintern. Alla tre svenskarna tog sig vidare till finalomgången, men där blev det respass för hela trion redan i den första omgången. Richard Richardsson var bäst på nionde plats, Jonas Aspman, tolva och Daniel Biveson, 14:e man.

Förbundskaptenen Anders Wiggerud var ändå nöjd även med herrarna, när han sammanfattade:

- Det var en fantastisk dag för oss, med alla till final. Det är första gången sedan jag började som tränare. Saras seger i all ära, men det känns som om killarna kommer att få till det hela vägen när som helst och Aprilias snabba framsteg har man nästan slutat att bli förvånad över.

Herrarnas tävling vanns av vinterns suverän, Matthieu Bozzetto, Frankrike.

I den sammanlagda parallellcupen ligger Sara Fischer nu på fjärde plats, bara 120 poäng bakom trean Heidi Renoth. (TT)

THOMAS ERIKSSON

Mer läsning

Annons