Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Firar som serieledare

Annons

KAIS-tränaren kunde också glädja sig åt att hans lag drygade ut serieledningen i ettan. Tabelltvåan Husqvarna orkade bara med 1-1 hemma mot bottenlaget Sunnanå och nu har dalalaget (27 p) tre poäng upp på smålänningarna.

Dessutom förlorade tabelltrean Lockerud och Mariestadslaget är nu hela sex poäng efter KAIS Mora.

Men det var också ytterst nära att tabellettan tappat poäng. Med lite drygt fem minuter kvar var ställningen i Ryssahallen 2-2. Och med knappt fyra minuter kvar åkte hemmalagets bäste, Mia Boänges, på en smäll och blev liggande en stund.

Men Mia reste sig och minuten senare slog hon en perfekt passning till kedjekamraten Maria Erlandsson, som i stort sett hade öppet mål. Sju sekunder före slutsignalen kunde Boänges själv sätta sista spiken i Västeråskistan då hon i öppen kasse gjorde 4-2. Vi kan tillägga att Boänges noterades för 1-0-målet i den första perioden.

Men segern satt som sagt långt inne. Västerås visade sig vara ett duktigt lag och det är svårt att förstå att de kämpar i bottenregionen.

- Det är obegripligt att de inte tagit fler poäng. Västerås var innan serien ett förväntat topplag och det blev en lika svår match som vi hade räknat med, tyckte Holback.

Nu blev det tre poäng till KAIS Mora och ett litet ryck i tabelltoppen. Holback hade dock varit nöjd också vid oavgjort.

- Det är nog bara mot Husqvarna (seger 6-1) som vi spelat bättre och även om det blivit 2-2 i dag, så hade det varit en kanoninsats från vår sida, menade KAIS-tränaren.

Nu väntar ett skönt juluppehåll för serieledarna. Nästa match är inte förrän den 13 januari, borta mot Partille.

KAIS MORA- Västerås

4-2 (1-0, 0-1, 3-1)

Målen: 1-0 Mia Boänges, 1-1 Julia Johansson, 2-1 Johanna Persson, 2-2 Malin Wikström, 3-2 Maria Erlandsson, 4-2 Mia Boänges.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons