Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finskt över fjället

Annons

Det var premiär för mountainbikeorientring på Idre fjäll och det på vilodagen i Idre veckan.

- Någon vila blev det här knappast, pustade skidorienteraren Bertil Nordqvist sliten efter de två milen runt- och över Idre fjäll.

De svenska landslagsåkarna i skidorientering testade glatt den nya tävlingsformen och framförallt för Domnarvets Tobias Åslund gick det riktigt bra. I mål var han endast slagen av världsstjärnan Mikko Ortman med sex sekunder efter tre mils tuff cykelorientering.

- Han kom ganska tidigt ikapp mig och sedan var det Mikko som höll tempot, så jag beklagar inte att jag fick ge mig med så få sekunder. Mikko var värd att vinna, konstaterade Tobias ödmjukt.

- Han var för grym i utförskörningen.

- Det här var en bana som var tuffare än världscupbanorna vad gäller stigningar och utförskörningen, men orienteringsmässigt var det nog lättare, summerade Mikko Ortman dagen.

Grym utför var också Pär Häggberg, jämte som studerar på skid-o gymnasiet i Mora.

Det var också utför som han åkte ifrån sina medtävlare i 20 kilometers klassen.

I damklassen blev det också finsk seger genom Päivi Tommolo.

På den kortaste banan blev det leksandsseger genom Kalle Dahlin, det i en tävling som till stor del annars handlade om landslagsåkarnaa i skidorientering som lagt in tävlingen i sitt sommarläger på idre fjäll..

- Det här är en sport som är större än fotorientering på kontinenten så det här är ett sätt att haka på och testa, säger Kart-Bosse Lindwall som tillsammans med Idrefjällens Orienteringsklubb svarade för arrangemanget som lockade 60 startande.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons