Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finsk tränare i Leksand

Annons

Finländaren Jukka Rautakorpi blir ny huvudtränare, och får till sin hjälp Christer Olsson, som ju var assisterande tränare den gångna säsongen.
Rautakorpi kommer närmast från Tappara. Han har varit huvudtränare i SM-Liiga, den finska motsvarigheten till elitserien, sedan 1995. Dessutom har han coachat de finska B-juniorerna i VM 1997-98 och A-juniorerna 1998-99.
2003 blev han finsk mästare med Tappara som coach, 2001 och 2002 blev det silver.
- Jukka är den hetaste tränaren i Finland i dag, och han spås en framtid som finsk landslagstränare. Han är en ytterst kompetent tränare, kvalificerad organisatör, istränare och en strålande taktiker. Dessutom har en mycket fin personlighet, säger sportchefen Mikael Lundström i ett pressmeddelande.

Herman Hultgren, ursprungligen från Björbo, är en stark defensiv back som närmast kommer från Nyköping. Han har tidigare representerat Leksands juniorer, Brynäs (75 matcher i elitserien), Sundsvall, Tierp, Rögle, och Kalamazoo.
Linus Persson, lillebror till Borlänges lagkapten Marcus, är en talangfull forward som representerat Frölunda och Hammarby de senaste säsongerna. 20-årige Persson är högerskytt och poänggörare och han har blommat ut i år.

Mer läsning

Annons