Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finnomenala Marcus

Annons

Men efter en sekundförlust på första sträckan i fredags, vann han sträcka efter sträcka, och ledningen blev bara större och större.

Till slut hade Grönholm vunnit årets rally med 50,8 sekunder.

- Visst har det gått hyggligt, säger Grönholm, som inte är någon vän av stora ord.

- Jag kände redan efter lördagen att jag nog skulle vinna, och har inte behövt attackera lika mycket sista dagen som på fredag och lördag.

Det innebar också att en och annan sträckseger släpptes. Men för det mesta handlade det om enstaka sekunder mellan sträcksegrarna och Marcus.

- På sista sträckan tog jag det så lungt att jag knappt kan fatta det själv. Jag körde rent av fegt, och det innebar att jag gång på gång hamnade i fel spår, tyckte Marcus.

Det innebar att Marcus på den 39,85 kilometer långa slutsträckan "bara" blev sexa, slagen med den "ruskiga" marginalen av 8,9 sekunder...

Bakom "Rallykungen" Grönlund parkerade Subarus Tommi Mäkinen som tvåa, Och hans marginal till trean, Richard Burns, var 27,1 sekunder.

Därmed blev det två gånger Peugeot på prispallen.

Men länge såg det faktiskt ut som om Peugeot skulle ta fyra av de fem första platserna. Men Peugeotförarna Juuso Pykölistö och Harri Rovanperä såg till att plocka bort sina bilar på lördagens SS8 i Fredriksberg.

Pykölistö voltade och hamade tvärs över vägen. Innan han kunde få bort bilen kom märkeskamraten farande, och körde rätt in i det stillastående ekipaget.

Båda bilarna blev totalkvaddade, men ingen av de fyra som färdades i bilarna fick några fysiska skador.

Och fortfarande har ingen icke nordbo någonsin vunnit Svenska Rallyt!

Mer läsning

Annons