Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fina valörer på medaljerna i ÄJSM

Annons

Erika Holmberg, Malung fick kliva upp på silverpallen efter en kamp om segern med Kajsa Kling, Åre.

Efter det första åket låg Erika bara två tiondelar bakom ledande Kling, men ett fenomenalt andraåk av Åretjejen gav henne segern med dryga sekunden till godo på Erika - 1.38,88 mot 1.39,94.

I stället var det nära att Erika snuvats på silvermedaljen av Karolina Nord, Sollentuna, men hon klarade sig med sju hundradelars marginal.

Övriga dalaplaceringar: 10) Emma Wågbratt, Rättvik, 11) Klara Djupsjö, Mora, 12) Johanna Wiberg, Borlänge, 23) Emelie Wiberg, Borlänge, 24) Sara Olsson, Mora, 31) Sara Karlsson, Malingsbo, 33) Ida Kjellberg, Bjursås.

På herrsidan blev det SM-brons till Mikael Forslund, Mora, som slutade femma totalt i tävlingen som var öppen även för yngre åkare. En som tog chansen i konkurrens med äldre och mer rutinerade åkare var Borlänges 16-åring Per Saxvall, som körde i mål som tvåa på 1.36,76.

Segrade både i tävlingen och ÄJSM gjorde Christoffer Nord, Brännan på 1.35,98.

Tobias Steffensen, Järfälla blev tvåa i ÄJSM på 1.37,75, bara fem hundradelar före trean Mikael Forslund.

Mikael som gjorde ett riktigt bra andraåk och körde upp sig från tiondeplats.

- Det var många som körde ur i andra åket, men även i det första som var riktigt utslagsgivande, förklarar Olle Källberg.

Rico Eriksson, Borlänge låg fyra efter det första åket, men körde ur i det andra. Erik Olsson, även han från Borlänge, låg sexa efter det första åket, men rasade till en slutlig 26:e plats efter en rejäl miss i det andra åket.

Övriga dalaplaceringar: 14) Oskar Trygg, Mora, 16) Robin Larsson, Bjursås, 17) Jonas Rainer, Borlänge, 28) Erik Swenn-Larsson, Rättvik.

I dag körs en FIS-tävling i slalom i Sunne och i morgon avgörs slalomtävlingen i ÄJSM.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons