Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fina valörer för svenska skid-ol truppen

Annons

Det blev tre svenska medaljer i tillägg till det brons Erica Johansson erövrade i sprinttävlingen i fredags när skidorienterarnas öppna Nordiska Mästerskap avslutades i Kemi i helgen.

Erica Johansson tog själv två, dels genom att bli trea i lördagens långdistans, dels också genom att föra det svenska laget till en silvermedalj på slutsträckan i söndagens stafett.

Den tredje medaljen tog det svenska första-laget i herrstafetten, där inte minst Domnarvets GoIF:s Tobias Åslund gjorde en fin insats på mellansträckan, där han förde upp laget till en delad förstaplats.

Det svenska andralaget, ett rent Borlängelaget med i tur och ordning Johan Granath, Martin Hammarberg och Erik Nilsson kom på femte plats.

Segrade gjorde Finland (damer) och Ryssland (herrar).

I lördagens långdistans, där Finland vann både herr- (Staffan Tunis) och damklassen (Hannele Valkonen), var Erica Johansson på nytt glädjeämnet.

För herrarna gick det sämre. Peter Arnesson var bäst av svenskarna med en 7:e plats, Tobias Åslund var 10:a, Johan Granath 11:a, Martin Hammarberg 16:e och Erik Nilsson 31:a.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons