Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fina placeringar för Steen och Molin i Supermästerskapet

Annons

Det ser bra ut för dalaförarna Christer Steen, Svärdsjö MK, och Claes Molin, SMK Dala, i Supermästerskapet i rally. Christer ligger totalt trea bland de tvåhjulsdrivna bilarna med sin Vauxhall Corsa och Claes tvåa bland B- och C-förarna i sin Opel Corsa.

I helgens tävling, Viksåttan i Valdemarsvik, blev Christer fyra i sin klass och snabbaste dalaekipage totalt. 31.43,3 var hans tid, vilket var 31 sekunder från klassegern. Till totalvinnaren av rallyt, Mats Jonsson, Forshaga, hade han drygt en och en halv minut.

Claes Molin blev tvåa bland de tvåhjulsdrivna B-förarna med 33.05,8, och missade klassegern med bara 1,7 sekunder .

Tittar man i sammandraget med bara finaltävlingen kvar, leder Mats Thorszelius, Uppsala, den fyrhjulsdrivna klassen klart.

Bland de tvåjulsdrivna ekipagen är Leif Pettersson, Göteborg, i praktiken redan totalsegrare. Men Christer Steen på tredjeplatsen har en viss chans att nå upp till andraplatsen. På sjätteplatsen ligger Thomas Thunström, Ludvika.

Även bland B- och C-förarna är det i praktiken klart med segrare. Jan Strandberg, Offerdal, leder klart. Claes Molin ligger tvåa, och borde kunna försvara den platsen.

Här är Hans Wittenström och Roger Eriksson, båda Ludvika, med i striden om tredjeplatsen. De ligger femma och sexa, men här ligger fyra förare inom tre poäng.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons