Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fin start av Kalle

Annons

Nu gick det inte så där väldigt bra för någon av Leksandskillarna i de individuella loppen. Kalle Dalin slutade sjua på kortdistansen sedan han haft problem både med andra och tredje kontrollerna, och fick sedan avstå start sista dagen på grund av en tå han skadat i slutet av lördagens budkavle.

Johan Nordlund blev bara 22:a på fredagen och bröt dessutom tävlingen på söndagen.

Men den mellanliggande lördagen gick det desto bättre för killarna. I stafetten hamnade Sverige fyra - i lag ingick båda Leksandskillarna.

Kalle Dalin startade med att vinna första stäckan.

- Jag fick lite jobbigt i början, eftersom jag där hade en lång gaffling i inledningen, berättar Kalle. Men sen kom jag ikapp och tog också ledningen.

En ledning han höll ända in till växlingen, där han låg fem-sex sekunder före en handfull andra lag.

- Det var kul, menar Kalle. Det är inte så ofta jag får springa första sträckan, och när det dessutom går så bra att jag vinner, då känns det bra.

Nu höll laget inte ställningarna hela vägen ut. Bland annat tappade Johan Nordlund 2.40 på tredjesträckan. Men till en fjärdeplats, efter tre norska klubblag räckte det.

Nu var det inte bara landslags-

löpare som fanns med från Sverige heller. Både Malung och Stora Tuna hade manskap på plats - och för dom gick det inte heller så illa.

I topp på fredagens kortdistans fanns faktiskt tre svenskar. Landslagets Erik Axelsson, följd av två "Skogsmårdar" från Malung - Staffan Eriksson och Anders Åkerman. Staffan hade bara 17 sekunder längre tid än Axelsson och Anders var ytterligare sex sekunder efter.

Båda ingick också i det blandade klubblag OK Roslagen/Malungs OK, som blev näst bästa svenska lag i budkavlen. De slutade elva. Stora Tuna blev tredje bästa svensklag på en 20:e plats, placeringen före Södertälje/Nykvarn.

Staffan Eriksson blev också fjärde bästa svensk på den 12,3 kilometer långa klassiska orienteringen på söndagen med en nittondeplats. Även här var Erik Axelsson bäste svensk, slagen på tredjeplatsen med 2.50 av Baekkelagets Holger Hott Johansen. Anders Åkerman blev 23:a och Stora Tunas Peter Löfås 24:a.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons