Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fin skräll av Bullis

Annons

u Serieledande Korsnäs gästade under tisdagskvällen Skvalet för match mot Bullermyren.

På förhand var det tippat att KIF skulle vinna relativt enkelt, men "Bullis" gjorde en riktig kanonmatch och vann lite överraskande med 2-1.

- Jäkligt skönt med tre poäng, och när vi sedan gör en sådan kanonmatch så känns det ännu bättre, säger BIK-tränaren Bosse Ericsson.

Det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen redan från början. Korsnäs spelade väldigt ensidigt med mycket bollar på store anfallare Martin Möller, en taktik som måste ses som misslyckad.

Rutinerade lagkaptenen Göran Arnberg tog ner Möller på ett mycket bra sätt och Falulaget hade svårt att finna andra lösningar för att komma förbi det starka Bullisförsvaret.

Istället var det hemmalaget som förde spelet och tog ledningen rättvist efter ett riktigt kanonskott från cirka 40 meter. Pär Magnusson stod för det praktmålet.

- Pär har, tillsammans med skadade Rickard Lewander, det bästa tillslaget i vårt lag. Jag är inte alls förvånad över hans kanonmål.

Minuterna senare fick en Kornäsförsvarare oturligt bollen på handen i eget straffområde. Domaren Ulf Johnsson tvekade inte och pekade mot straffpunkten. Göran Arnberg klev fram och slog den säkert bakom Ola Sundèn från elva meter.

Korsnäs reducerade till 1-2, dock lite för sent och Bullermyren höll undan tiden ut.

- Vi gör en kanonmatch idag, alla kämpade på ett mycket bra sätt.

Göran Arnberg stod för sin kanske bästa match för säsongen.

- Göran är väldigt viktig med sin rutin, och vilken pådrivare han är sen. Men hela försvaret spelade bra idag, det var inte bara han som agerade stabilt, säger Ericsson.

JESPER KARLSSON

Mer läsning

Annons