Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fighten om slutspelet

Annons

Det var storfrämmande på besök i FM Mattsson Arena i går. Förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson hade letat sig in bland de 4 300 åskådarna. Och han blev imponerad av vad han fick se.

- En jäkligt rolig match. Väldigt kul att se på i en match med högt tempo och snabba spelvändningar, tyckte "Bengan".

Även de båda tränarna var rätt så nöjda med varsin poäng. Mest glad åt det oavgjorda resultatet var ändå Brynäscoachen Leif Boork.

- Ja, det får jag lov att vara. Efter deras kvittering till 3-3 i mitten av andra perioden var vi riktigt illa ute. Då var det Guds försyn som gjorde att inte Mora kunde gå ifrån i målprotokollet.

- Även om vi också hade chanser, så tycker jag att Mora var det bättre laget, erkände Boork.

- Tack. Vi har tydligen sett på samma match, sa MoratränarenHarri Rindell.

Annars var det Brynäs som inledde bäst. Men det var ändå Mora som i numerärt överläge tog ledningen. Ett till en början dåligt power play, där MIK knappt tog sig in i Brynäs zon, avslutades med ett rejäl kanon från Peter Smrek, där Teemu Elomos styrning helt ställde Johan Holmqvist i Brynäskassen.

När Mora fick sitt andra numerära överläge på bara ett par minuter blev det mål igen - bakåt.

- Det var slarvigt av oss. Riktigt dåligt, konstaterade Rindell.

Gävlelaget tog också ta ledningen och gick till pausvila med 2-1.

I mittenakten kom Mora ut som ett helt nytt lag och spelade stundtals ut Brynäs.

- En riktigt bra period från vår sida, menade också Harri.

Men trots flera lägen stod det 3-3 inför tredje perioden. I början av den drabbades Peter Smrek av ett rejält "frispel". Morabacken drog på sig en tvåminutare för en interference, ett domslut som han inte alls höll med domare Robert Lahti om. Smrek ville prata förstånd med Lahti och jagade honom innan Marco Tuokko fick stopp på sin ilskna lagkamrat.

- Peter har nyss blivit pappa och har så mycket energi i sig, skojade MIK-tränaren bort slovakens utbrott som innebar matchstraff.

Efter Smreks "tokryck" blev det inga fler mål och 3-3 stod sig även efter förlängningen.

Det innebär att Mora behåller sin åttondeplats, men det är bara målskillnaden som gör att dalalaget fortfarande är före Brynäs.

- Vi får vara glada att vi fortfarande är lika med Mora då vi åker härifrån, summerade Leif Boork.

- Brynäs hade en svit med sex raka utan förlust och hade bara släppt in två mål på de tre senaste matcherna. Därför var det bra gjort av oss att göra tre mål, sa Harri Rindell och försökte dölja sin besvikelse över de två tappade poängen.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons