Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiender blir vänner

/
  • Vid årets Vasalopp var Oskar Svärd, till vänster, och Jerry Ahrlin bittra konkurrenter. Nu kommer de båda att köra för samma klubb, vilken är än så länge en hemlighet. Men hela konceptet kommer att presenteras vid presskonferens i Mora i dag.

Annons

Oskar Svärd har de senaste åren kört för Ulricehamns IF och Jerry Ahrlin för Östersunds SK.

Men båda har ingått i försvarsmaktens långloppsteam, och är bästa vänner. Nu blir de också klubbkamrater.

De här två kommer dock inte att bli ensamma i klubben. Med sig får de också tidigare VM- och OS-mästaren från Norge, Björn Daehlie. Dessutom kommer också Jerrys sambo Jenny Hansson, som var tvåa i Vasaloppet efter IFK Moras Elin Ek, att ingå i teamet.

I årets vasalopp spurtslog Oskar Svärd sin blivande klubbkamrat Jerry Ahrlin. Förra året var Grycksbos Daniel Tynell som spurtslog Jerry.

Till tidningen Vasalöparen säger Oskar att han kommer att satsa på långlopp i ytterligare tre år. Och i den satsningen ingår en fjärde seger i världens största skidtävling.

En seger längtar nog Jerry Ahrlin också efter med tanke på de två andraplatserna som han redan har.

Den norska satsningen som bröderna Jörgen och Anders Aukland sjösatt sponsras av ett bemanningsföretag. Det teamet består endast av bröderna.

- Men vi kommer att hyra in "hjälpryttare", vallare och servicepersonal till tävlingar typ Vasaloppet, säger bröderna till tidningen Vasalöparen.

Vem eller vilken som står bakom Oskars och Jerrys satsning är än så länge inte offentligt. Det kommer att presenteras vid en presskonferens i Mora i dag.

Två unika satsningar, en i Norge och en i Sverige, där båda satsningarna har Vasaloppet som högsta prioritet. Ett intressant Vasalopp är vänta nästa år.

Och frågan är vad andra klubbar typ IFK Mora kommer med för svar på de här nya greppen?

Mer läsning

Annons