Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiasko för Baryard

Annons

Den tog hon i tisdags, då tillsammans med det svenska laget, blev det till slut ett brons efter omhoppning mot USA.

På fredagen var det tänkt att nästa medalj skulle komma, då i den individuella hoppningen. I stället kom Baryard inte ens till final, det satte de tre rivningarna stopp för.

- Jag minns inte ens när jag hade tre rivningar senast. Men jag fick lida för omhoppningen mot USA. Hon (Butterfly Flip) var lite för snabb efter omhoppningen och på de här stora hindren fungerar det inte, jag kände det redan när jag skulle börja att hoppa, berättar Baryard.

Första rivningen kom på det sjunde hindret, en tvåkombination. Det skulle bli ytterligare två och i samma stund som den sista bommen föll till marken var det över för Baryard - och för "Flippan".

På framhoppningen hade allt varit så bra. "Flippan" fungerade perfekt. Desto värre var det ute på banan. Men kombinationen Malin Baryard och OS har inte alltid varit lyckad, i alla fall inte individuellt. I premiären i Atlanta blev det en 49:e plats, i Sydney för fyra år sedan slutade hon 20:e.

Sveriges mest kända ryttare reser hem från Aten med en uppfylld målsättning, men också med vetskapen att chansen till en individuell medalj - just det hon saknar - aldrig varit så stor som i Aten.

- Självklart är jag besviken, vi var i väldigt bra form, det här var ju den största chansen med "Flippan", vi kommer ju inte att tävla ihop i Peking om fyra år.

- Det var ju länge sedan jag kunde skylla på att jag var ung och orutinerad.

Vad känner du mer inombords?

- Jag är ju långtifrån nöjd just nu. Men man har ju lärt sig med åren att ta motgångar. Det var värre i EM förra året, då var jag millimeter från guld. Jag kommer inte att åka härifrån besviken.

Däremot med bara en medalj.

TOBIAS ÖSTERBERG/TT

Mer läsning

Annons