Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Femte raka för Säter

Annons

Fyra raka segrar efter sommaruppehållet är en imponerande svit.

- Ja, och räknar man med segern mot LAIK innan uppehållet har vi faktiskt fem raka trepoängare, säger Sätertränaren Peter Uhlbäck efter gårdagens seger mot Avesta med 1-0.

Då fick han se mittbacken Robert Fernström bli matchhjälte i den 65:e minuten när han elegant nickade in en hörna.

- En underbar hörna av Jonas Sjöholm. Jag brukar gå mot den bortre stolpen, men i halvtid kom vi överens om att jag skulle gå mot den främre. När bollen kom där så var det bara att styra in den, sade en glad matchhjälte.

Fernström är onekligen värdefull för Säter. Han håller ihop det egna försvaret på ett bra sätt och går dessutom upp på fasta situationer och oroar motståndarnas försvar.

- Ja, "Ferna" betyder mycket för oss. Men en sådan här dag vill jag framhålla hela laget. Vi visste att vi var tvungna att göra vår bästa match efter uppehållet för att vinna, och det tyckte jag att vi gjorde, sade Uhlbäck.

För Avesta, som också kom till matchen med nio poäng efter uppehållet, var det tvärtom.

- En riktig skräpmatch av oss. Vi kom inte alls upp i den nivå som vi har haft i de senaste matcherna. Säter var piggare och vann rättvist, menade AAIK-tränaren Micke Erixon.

- Det håller jag med om. I och för sig ganska typiskt att en fast situation avgör en sådan här match, men skulle något lag vinna så var det vi, tyckte Uhlbäck.

Säter började klart bäst och under den första kvarten hade laget tre fina målchanser. Avesta arbetade sig in i matchen och hade sin bästa period i mitten av den första halvleken.

- Med lite tur kunde vi ha gjort något mål då, sade Erixon.

Säter kom ofta fram till farligheter så länge bollen rullade efter backen. När det lyftes höjdbollar var mittbacken Fredrik Hedh för det mesta i vägen och rensade.

Den andra halvleken innehöll inte alls så många chanser som den första. Spelmässigt var det ändå Säter som stod för det mesta och bästa. Avesta tilläts aldrig få några lugna stunder, utan jagande Säterspelare kunde ofta sno åt sig bollen.

Efter målet hade Avesta inte en enda het kvitteringschans.

I och med segern gick Säter upp på 25 poäng, lika många som Avesta på fjärde plats.

I Säter var alla taggade. Extra plus ändå till de båda nya spelarna efter sommaruppehållet, Robert Fernström och Kalle Strömberg. Den senare slet hårt på innermittfältet tillsammans med Jasmin Kravic. Erik Seger gick visserligen av planen mållös, men hans löpningar i anfallet ställde många gånger till det för Avesta-försvaret.

I Avesta kan endast högerbacken Mattis Hildonen kvittera ut godkänt.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons