Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Femman närmar sig

Annons

Därmed pekar det mesta på att klubben får ta klivet tillbaka ner i division V.

- Vi är sämre nu än när vi gick upp i fyran förra året, konstaterar tränaren Mikael Rutevik.

Hemmalaget Aspeboda rivstartade matchen och det märktes att de var revanschsugna efter storförlusten (1-11) mot Korsnäs senast.

- Vi tog ett snack efter den matchen och killarna fick bestämma sig för om vi skulle vara kvar i den här serien eller inte, för så dåligt som det var då får det inte vara, säger Aspebodas tränare Jonas Björkman.

Inledningsvis verkade det som om Aspebodaspelarna hade mötet färskt i tankarna. Redan efter 17 minuter stod det 2-0 och bud på fler mål fanns.

Successivt jobbade sig sedan Långshyttan in i matchen. Gästerna klev närmare sina motståndare och lyckades även skapa lite eget spel.

Efter en tilltrasslad situation framför Marcus Johansson i Aspebodamålet lyckades Tomas Eibrant reducera för gästerna och innan paus var det kvitterat. Målet bokfördes som självmål, men Långshyttans anfallare Hans Henningsson kan nog ta åt sig lite av äran.

Efter paus var det riktigt dåligt spel från båda lagens håll. Aspebodas bäste spelare Per Brand skapade en handfull chanser och det blev även han som satte matchavgörande 3-2 tjugo minuter in i halvleken. Framspelningen som höll mycket hög klass stod Henrik Eriksson för.

Långshyttan var väldigt uddlöst framåt och egentligen aldrig riktigt nära att kvittera på nytt. Kent Johansson var gästernas klart bäste spelare, men han saknade lagkamrater att samspela med.

- Vi har tränat för dåligt den här säsongen, säger Kent Johansson.

- Det här var nog en av de sämsta matcher vi gjort i år.

I och med förlusten är Långshyttan i praktiken klara för nedflyttning till divison V.

Aspeboda däremot får försöka se trepoängaren som en nytändning i jakten på förnyat kontrakt.

- Vi vill gärna ha tre lag efter oss eftersom vi inte vet säkert hur många lag som åker ur serien, säger Jonas Björkman.

MATS ARONSSON

Mer läsning

Annons