Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Femetta räddade kryss

Annons

Anledningen till det dramatiska slutet var en djup, djup svacka för hemmalaget efter paus.

- Det känns både som en vinst och förlust. Vi hade första halvlek och Smederna den andra, säger Brasilienfödde Antonio LIndbäck på fotbollsspråk.

- En vinst för att vi inte förlorade och en förlust för att vi tappade en tiopoängsledning, utvecklar Lindbäck.

De flesta tippade lätt hemmaseger mot ett sargat och skadedrabbat motstånd. Visst såg det också ut att gå vägen. Masarna ledde med tio poäng i paus trots att Smederna hade toppat två gånger.

När Niklas Aspgren krigade till sig en tvåpoängare i tionde heatet och fixade en dubbelseger tillsammans med Ales Dryml var frågan bara hur stor segern skulle bli.

Men...

Heat 13, 14 och 15 slutade samtliga 1-5 och plötlsigt hade den till synes klara masledningen, 40-32, förvandlats till 43-47.

- Det var inte alls bra. Jag trodde verkligen att vi skulle lyckas hålla i. Men Smederna har ett starkt lag, säger Lindbäck.

Till Masarnas ursäkt kan nämnas en del strul, något som tränaren Patrik Björk menade var den största anledningen till poängförlusten.

- Vi hade fyra stopp, det håller inte. Jag tycker grabbarna körde riktigt bra, men vi saknade den rätta turen, säger Björk.

Masarna körde utan Leigh Adams och fick på så sätt plats med både Simon Stead och Ales Dryml. Dessa två tog tillsammans åtta poäng efter varierande insatser. Adams är en pålitlig poängplockare som oftast tar tvåsiffrigt på hemmabanan.

Saknar ni Adams?

- Vi har inget val. Leigh vill inte köra mer än hälften av matcherna och vi kan bara rätta oss efter det. Jag är, som sagt, nöjd med alla i dag, säger Björk.

Banans skick har diskuterats efter i stort sett varje match i år. I går bjöds på ett ganska halt underlag som Smederna, efter att ha kört in sig, trivdes utmärkt på. Omkörningarna var lätträknade. Inte ens Tony Rickardsson hittade tillräckligt med fäste när han hamnade på efterkälken i det 14:e heatet. Tonys enpoängare där var hans enda plump. I övrigt tog masstjärnan full pott.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons