Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem nya distriktsrekord på Lugnet

Annons

Tre av rekorden var kanske inte så märkvärdiga. Det var rekorden på P13 3x600 meter, F13 3x600 meter och F13 4x80 meter. I de fallen handlar det om nya grenar som tagits upp på DM-programmet, och där inga rekord tidigare noterats.

Men Falu IK:s två rekord handlade om förbättringar av gamla seniorrekord i en gren som funnits med i DM-sammanhang mycket länge - nämligen "svensk stafett" eller stafett 1000 meter som den också kallas. 100 meter-200 meter-300 meter-400 meter.

Sebastian Lindén, Torbjörn Eriksson, Patrik Söderkvist och Jon Andersson tog segern i grenen med tiden 1.56,8 - exakt en sekund snabbare än Kvarnsvedens gamla rekord satt 1963. Alltså ett av distriktets allra äldsta rekord, som blev utraderat.

Av bara farten sprang Falu IK:s andralag in på tiden 2.07.6. Ett lag som bara bestod av löpare 19 år och yngre. Nu sprang de i seniorklass, men hade de sprungit i P19-klass, hade också det varit nytt distriktsrekord.

Falu IK:s damer satte också rekord. Med tiden 2.17,44 knep de Kvarnsvedens rekord från 1999.

- Gick det så pass fort? Det trodde jag inte, pustade Falu IK:s sluttjej Jenny Sjöström, när hon sprungit i mål efter sin 400-meterssträcka. Och det utan att vi hade systrarna Kallur i laget. Det hade nog ingen trott att vi skulle klara av.

Men Frida Sundstedt, Malin Larsson, Linda Olsson och Jenny Sjöström klarade det. Det är bara att gratulera.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons