Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Favoritsegrar i DM

Annons

- Visst var jag favorit och borde klara av att vinna. Men samtidigt ska man komma ihåg att för mig var inte detta den viktigaste tävlingen på året, samtidigt som många av konkurrenterna såg annorlunda på situationen och gjorde kanske också en liten formtoppning för att kunna vinna ett DM. Då det detta automatiskt svårare för mig, säger Emma.

- Jag anser att man ska ha respekt för ett DM över klassisk distans, som ändå är fint att vinna i Dalarna. Därför går det inte bara att ställa upp och tro att man ska ta hem segern, menade Jamie Stevenson.

Men faktum är att detta är två vinnare som har betydligt högre mål än att vara bäst i distriktet. För dem handlar det om att i höst vinna EM och sedan lägga all kraft på nästa års VM i Schweiz.

Båda kommer nu också från träning och tävling i det kuperade alplandet.

- Jag har varit i Schweiz på tre veckor på träningsläger. Nu känns det som min VM-satsning börjat på allvar. Faktum är att det inte går en dag utan att jag tänker på VM, säger Jamie Stevenson.

Men nu var det DM som gällde och båda ansåg det var viktigt att ställa upp.

- Speciellt för mig som bor och studerar i Göteborg. Då bör jag bjuda till och resa till Dalarna och ställa upp när det är dags för DM. Det är viktigt att man då kommer hit och visar upp sig för klubben, annars är man ingen riktig klubbmedlem, säger Emma, som därför också springer nästa veckas kort-DM och kavle-DM.

- Att vinna ett DM är dels personligen roligt för mig. Men det uppskattas också av klubbmedlemmarna när man får framgång. Det är också viktigt, säger Jamie Stevenson.

Nu blev detta en dag när båda ol-profilerna verkligen visade klassen.

Emma Engstrand gjorde visserligen ett parallellfel vid den tredje kontrollen. Men sedan var det full fart mot DM-guldet.

Emma vann med 43 sekunders marginal före tvåan Madelene Allmungs, Leksand. Trea kom leksingen Marie-Louise Engström.

Även Jamie Stevenson gjorde ett bra lopp och visade prov på bra löpform. Han vann med en knapp minut före David Andersson, VB OL. Trea kom Staffan Eriksson, Malung.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons