Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Favoritseger i egna cupen

Annons

u Borlänge Bandy Cup, landets främsta turnering för 13-åringar, slutfördes under helgen på Tunet.

Slutsegrare blev ett av favoritlagen GT-76 från Stockholm, som i en dramatisk final besegrade Sirius från Uppsala med 2-1, dock först efter sudden death då Max Färestål kunde göra sitt och lagets andra mål.

Stor matchhjälte blev Max förstås, som under den dramatiska andra halvleken också kvitterat Sirius halvtidsledning.

Notabelt är att GT-76 fixade finalplatsen i sudden death också. I semifinalen hette hjältarna Joakim Gustavsson och Jakob Schlyter, som gjorde varsitt mål.

I matchen om 3:e pris handlade det mesta om Åby/Tjureda, som besegrade Västerås SK:s förstalag med klara 6-0 efter bra spel.

Av de deltagande dalaklubbarna, bara Borlänge/Tuna och Falu BS hade lag med, svarade B/T för den bästa insatsen.

Laget klarade sig till kvartsfinal som näst bästa andralag från gruppspelet efter en målskillnadsaffär, men trots en tapper insats mot mästarklubben VSK nådde man inte semifinal, som hos en del i klubben var målsättningen innan turneringen.

Men nära var det, Västerås vann med knappa 2-1 efter 1-1 i halvtid.

- En stark insats av killarna, det var inte alls långt ifrån att man tagit en av semifinalplatserna i det här elitbetonade sällskapet, berömmer cupgeneralen Göran Stenman.

Duktigt trött i vanlig ordning efter minimalt med sömn de senaste dygnen.

- Men det är det värt. Den här cupen är en av säsongens höjdpunkter och den ska vi värna om i framtiden också, säger Stenman, som hållit i tåtarna sen starten 1987.

Efter turneringen delades också extrapriser ut.

Joakim Karlsson fick pris som bästa hemmaspelare, Jesper Jonsson, Åby/Tjureda (från Växjö) som bäste anfallsspelare, Nicklas Gählman, Nyborg, som bäste försvarare och Johan Åkerström, GT-76, som bäste målvakt.

Totalt spelades 44 matcher fredag-söndag, att det var lättvaggade ungdomar som företog respektive hemresor när det hela var över är knappast nån överdrift...

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons