Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Favoritseger i Byfejden

Annons

K-Å Borgström, Hofors MS trivdes utmärkt på de fyra specialsträckorna och vann klass fem, drygt sju sekunder före Salas Pelle Eriksson.

- Ja, det gick hur bra som helst. Inga problem alls, konstaterade Borgström.

Därmed förbättrade han sig i sammandraget efter den halvdana insatsen i Bärke, då han slutade femma.

Räknar du med seger i Dala Rally Cup nu?

- Jag ska göra så gott jag kan. Jag tror att jag kan vara med i alla deltävlingar utom i en, då jag är på semester. Fungerar bilen lika bra som i dag, så ska jag vara med i toppen.

Vägarna i Horndal var fina och höll skapligt.

- Det var väl lite uppkört när vi kom, men totalt sett var det ett toppenrally, berömde Borgström, vars klass var sist ut i startfältet.

I klass fyra segrade Christer Nilsson, Sandviken, före Peter Sörenssen, Fagersta. Glädjande med dalaögon sett var Säters Markus Hällbo, som körde in på tredje plats i sin Volvo 240. SMK Dalas Robert Ferm var fyra, distanserad av Hällbo med knappt två sekunder.

Även i klass tre var det en Säterförare som var bäste dalkarl. Jonas Eriksson slutade nia, tolv sekunder bakom segraren från Järbo, Christer Hagström. Hans klubbkompis, Oskar Sundell, var snabbast i klass två. Bäste mas här var Vansbros Åke Andersson på sjätte plats.

Per-Olof Gruhs hörde till favoriterna i klass ett. Han lyckades nästan fullt ut. Det blev en andraplats för Gruhs efter Mattias Svedberg, Bollnäs MK.

Totalt kom 93 bilar till start i Byfejden. Nästa deltävling i Dala Rally Cup avgörs i Falun om två veckor.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons