Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Favoriterna stod pall för trycket

Annons

Såväl Anna Berglund, Borlänge, som Mats Källberg, Falu BTK, försvarade sina titlar från i fjol.

Förutom individuella DM spelades också lagfinalerna och distriktsfinalen i Pingisiaden.

I damsingelfinalen mötte Anna Berglund hemmatjejen Sofia Westholm, precis som förra året. Då vann Anna med 3-0. Årets final blev desto jämnare. Tjejerna turades om med att vinna set, men hela tiden låg Borlängetjejen steget före.

- Det var tufft. Men vi känner varandra för väl för att det ska bli något bra spel. Det blev mest låsningar, tyckte Anna som ändå var nöjd med segern.

Hon kunde även glädja sig åt en något överraskande seger i mixed tillsammans med Daniel Danielsson. Paret slog Sofia Westholm/Mats Källberg i finalen med 3-1.

- Det var roligt. Det trodde jag nog inte att vi skulle greja, sade Anna.

Mats Källberg blev dock inte utan guld. I herrfinalen vann han i tre raka set mot Junos Mikael Ottosson och i dubbel besegrade han och Per-Anders Källberg klubbkompisarna Ola Nyström/Lars Dahlin med 3-1.

Flest titlar under DM-helgen tog Långshyttans Katarina Larsson och Hedemoras Göran Winge. Katarina vann F15, DJ17 och damdubbeln med Sofia Westholm.

- Jag var magsjuk i fredags och det var länge osäkert om jag skulle ställa upp. Men som det känns nu, så tog jag rätt beslut när jag valde att spela, sade "DM-drottningen".

Ytterligare en medalj blev det för Larsson, som kom trea i mixed tillsammans med Borlänges Niklas Johansson.

I lag-DM segrade Falu BTK över Juno med 5-2. Juno tog hem LIlla DM efter seger mot Borlänge BTK i finalen med 5-3.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons