Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Favoriterna höll i Ludvikaruschen

Annons

Ludvika MS körde tävlingen på vid det här laget klassisk mark i Dala Rally Cup, från Håksbergs gruvområde till Sörvik. Sträckan är drygt tre kilometer lång och bjuder på flera svåra partier.

Ett säker kort i klass 1 är Vansbro MK:s Per-Olof Gruhs, men i Ludvika ficka han inte till det så där riktigt bra. Han låg trea efter första åket. En annan av favoriternas i klassen, Johan Eriksson, Ludvika MS, var inte bättre än 15:e. Förklaringen var växellådsproblem, men det fixades till de två sista körningarna.

Eriksson satsade för fullt och eftersom de två bästa körningarna räknas lyckades han klättra upp till första platsen i klassen.

Gruhs tog ur allt han kunde ur sin Saab, men det räckte bara till andra plats. Trea blev Lars-Göran Johansson och stärkte därmed sin ledning i klassen och den totala cupen.

Klass 2, C-förare grupp H, blev som förutsagts en uppgörelse mellan Järboförarna Magnus Olsson och Oskar Sundell, dessa blev etta och trea. Stefan Greis, Hofors MS, blandade sig i leken och knep andraplatsen i klassen och stärkte därmed sin position i cupen inför sista tävlingen.

Klass 3, B-förare grupp H, kördes hem av Mats Jönsson, SMK Hälsinge, tvåa blev Henrik Johansson, Svärdsjö MK. Christer Hagström, Järbo MK, leder cupen tämligen komfortabelt och han ledde visserligen efter första sträckan men fick nöja sig med att bli fyra på söndagen.

Christer Nilsson, Sandviken MK, gjorde precis vad som förväntades av honom, han vann klass 4, A-förare grupp H. Han har vunnit sin klass i fyra av de tidigare tävlingarna och varit tvåa två gånger och är klar som segrare i cupen i år.

Christer Steen, Svärdsjö MK, får inte riktigt till det ännu med sin nybyggda Vauxhall Corsa och fick nöja sig med tredje plats efter Håkan Långqvist, Fagersta MK.

Redan i första körningen hade Tobias Johansson, Ludvika MS, åkt sju sekunder fortare än närmaste konkurrent i klass 5, fyrhjulsdrivna, och därmed var den dagens spänning förstörd.

Johansson var snabbast i alla tre körningarna och den enda som någorlunda kunde matcha hans tider var pappa Erik "Eken" Johansson, men i mål skilde det i alla fall sju sekunder.

- Jag får väl ta av han däcken om det ska bli någon ordning på det här, kommenterade "Eken" efter målgången.

För övrigt kan noteras att Esko Junttila kom i mål med sin Lancia Intergrale, en stor överraskning för de flesta.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons