Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Favoriterna höll för trycket i basket-DM

Annons

Damklassen bestod av sju lag och efter gruppspelet ställdes Borlänge KFUM mot Orsa KFUM i finalen.

Men att säga att det blev spännande vore en överdrift.

Division III-laget Orsa hade via ett fint gruppspel, med segrar över idel division II-lag, tagit sig till final, men allsvenska Borlänge blev naturligtvis ett nummer för stort.

107-28 skrevs Borlänges segersiffror till. Pernilla Johansson och Cecilia Mattson imponerade och gjorde hela 43 poäng tillsammans i finalen.

För herrarnas del blev det inget gruppspel. Endast fyra klubbar från distriktet fanns på plats i Lugnets Sporthall. DM fick avgöras i en rak serie, där alla mötte alla.

Falu Basket, som förstärkt laget inför årets division II-säsong, vann programenligt.

- Vi har tränat i tre veckor och har en del nya spelare, så det var bra att få testa dem i match, säger Falu Baskets tränare Johnny Campbell.

BK Fajt (Söderhamn), Hebas (Hedemora) och Orsa KFUM vann var sin match och tabellen över inbördes möten fick avgöra. Den toppades av Orsa, som därmed blev silvermedaljör även på herrsidan.

- Några klubbar kom in med sin anmälan för sent och då var spelprogrammet redan lagt, säger tävlingsledaren Micael Mattsson som en förklaring till att så få klubbar deltog.

- Det är lite synd att vi inte kan få med de bästa lagen i distriktet, men Ockelbos damer spelade i Örebro, förklarar Mattsson.

MATS ARONSSON

Mer läsning

Annons