Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Favoriter i toppade

Annons

Det blev inte oväntat favoritsegrar när årets upplaga av Idre 3-dagars inleddes med den första etappen på tisdagen. Stafettvärldsmästaren Mattias Karlsson från Hakarspojkarna kopplade tidigt greppet och var sedan helt ohotad.

- Det här är bra träning inför inte minst VM i Västerås, förklarade Mattias sedan han relativt oberörd klarat den svåra elitbanan.

Mattias var en av dem som valde raka spåret på sträckans längsta distans, tvärs över fjället Himmeråsen.

- Helt rakt blev det inte utan jag gjorde en liten miss, påpekade Mattias.

Med Idre har han annars de bästa relationer sedan han för två år sedan vann den ultralånga världscuptävlingen.

Den här gången gick det lite lättare för Mattias. Dels handlade det om en kortare bana, men sedan var han ensam löpare på den högsta elitnivån.

- Tyvärr kom aldrig Kalle Dahlin till start då han blev sjuk. Det hade annars varit intressant att följa honom, menade orienterarnas förbundskapten Göran Andersson som av tradition följer Idre 3-dagars.

Trots att Kalle Dahlin saknades var det rena KM för Leksand på platserna bakom segrande Mattias. Robert Wallsten, Johan Nordlund och Sven Olsson sprang in i tur och ordning.

Även i damklassen blev det favoritseger genom Tullinges Tina Junegard, men endast tolv sekunder före Sofia Holmgård från Kils OK. Leksands Elin Dahlstedt slutade trea i damernas elitklass.

Idre 3-dagars, ingår i orienterarnas Idrevecka som i år avgörs för 30:e gången.

- I år är det ungefär 450 deltagare anmälda till tredagarstävlingen, säger "Kart-Bosse" Lindwall som lägger ner sin själ på den årliga orienteringsfesten på Idre fjäll.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons