Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Favoriten Djurback vann igen

Annons

Den inledande simningen blev på grund av det kalla vattnet förkortad från 400 meter till 200 meter, vilket gjorde att det var tätare än vanligt vid den första växlingen.

- Det blev nästan jobbigare när det blev så kort simning då tempot blev högre och jag drog på mig ordentligt med mjölksyra, säger Jonas.

Väl uppe på cykeln drog Jonas undan och vid växlingen var det bara elitcyklisten Marcus Ljungqvist som var honom hack i häl.

Marcus deltog dock inte i den individuella tävlingen utan tävlade för Team Svågrarna i den för tävlingen nya stafettklassen.

Jonas Djurback fick därför sällskap ut på löpningen av Jocke Ruth i Team Svågrarna, men drog efter ett tag ifrån. Tvåa efter Djurback i herrklassen blev klubbkompisen Fredrik Norgren.

- Ändå kunde jag inte gå på för fullt i löpningen eftersom jag har känningar i en vad. Men annars tycker jag att löpningen börjar fungera bättre och bättre, säger Jonas.

Nästa stora triathlontävling för Jonas blir världscuptävlingen i England om drygt två veckor.

Men först väntar Vansbrosimningen på söndag.

- Jag har varit tvåa två gånger och ifjol slutade jag femma. Målsättningen blir att slå sig in bland de fem bästa.

I damklassen var Kristine Persson, Kvarnsveden, överlägsen och fick äntligen ta första segern i Viking Trippeln efter ett antal andraplatser, men det gick ganska tungt för Kristine på den avslutande löpningen.

- Löpningen är min svaghet, men cyklingen gick ju riktigt bra i dag. Som gammal simmare tycker jag förstås det var synd att de kortade ner simsträckan, säger Kristine.

Kristine är ursprungligen från Vansbro, så till helgen blir det först Tjejsimmet på lördag och sedan Vansbrosimningen på söndag.

- En plats bland de tio första är målet, men hur bra det kommer att gå beror förstås på hur många elitsimmare som ställer upp.

I stafettklassen vann Team Svågrarna en klar seger efter att Marcus Ljungqvist bäddat med en imponerande cykelsträcka.

- Det här var en kul grej och det kändes att jag inte tränat cykel på tre veckor, säger "Ljunken".

Marcus stannar i Sverige i drygt en vecka till innan han drar ner till Tyskland för tävlingen Sachsen Tour.

- Jag hoppas på en nytändning efter den tunga säsong jag haft och först och främst blir det att köra för ett nytt kontrakt i stallet, menar "Ljunken".

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons