Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fartfest i Gesundabacken

Annons

De yttre förutsättningarna kunde inte vara bättre. Närmare 30 grader varmt och en sol som flödade från en klarblå himmel. Och de som letat sig upp till backen för att se dessa fartfantomer trivdes.

Det här var första gången som downhill arrangerades i Gesundabacken, och enligt samstämmiga röster kan man använda ordet succé.

-Alla som jag pratat med menade att det var den bästa tävlingen som arrangerats i Sverige. Allt har flutit på bra, säger tävlingsledaren Per Danielsson.

I seniorelitklassen fanns ingen åkare från Dalarna med. Vann gjorde Jonas Westman från Eksjö.

Juniorklassen blev dagens mest spännande. Efter de två tidigare tävlingarna i cupen delade Slättas Erik Källström och Robin Wallner från Spårvägen ledningen i totalen.

Efter gårdagens tävling i Gesundabacken drog Robin i från lite, och det med minsta möjliga tidsmarginal. Han var en tiondel av en sekund för Erik.

I downhill kör åkarna två åk där man får det bästa.

I första åket vurpade Erik och hamnade långt ner i resultatlistan.

-Förutom vurpan gick det bra, menade Erik innan andra åket.

Och det åket var betydligt bättre.

-Jag hade bara några småmissar, menade Erik.

Småmissar som kostade honom segern.

Nu har Slättaåkaren en seger och två andraplatser i cupen. Dessutom har han en sjätteplats från en tävling i Portugal, en sjunde plats från världscupen för juniorer i Tyskland.

Och nu hoppas Erik Källström att han kommer med EM-laget. Ett EM som avgörs i Italien i månadsskiftet juni-juli.

-Som jag ser det bör jag ha en bra chans att komma med.

I klassen P13-14 vann Lennie Nilsson från Nås MTB. I P13-14 körde lillebror Källström med förnamnet Markus in på en femteplats, och klubbkompisen Jimmy Wallin på en tiondeplats.

Sollerö IF:s enda bidrag i tävlingen Isak Brottare fick placering 13. En bättre än den tredje Slättaåkaren i klassen, Fredrik Larsson.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons