Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färnäs och Våmhus hänger kvar?

Annons

Våmhustränaren berättar att han vill ha en bra inledning på höstsäsongen, så att laget kommer rätt in i seriespelet under augusti och kan klättra upp från den näst sista platsen i serien.

Våmhusspelarna inleder med tre tuffa matcher inom en vecka. Förutom Dala-Järna matchen borta i dag, så väntar Gagnef hemma på tisdag veckan därpå och därefter en bortamatch mot Kvarnsvedens IK på fredag.

- Givetvis siktar vi på att hänga kvar i fotbollsfyran och naturligtvis har vi stora chanser att ta poäng i våra tre inledande matcher. Dock har vi gjort en del enkla misstag tidigare under säsongen och vi måste dra nytta av de spelskickliga spelarna som vi har, samtidigt som vi ska fortsätta att hålla den nivå som vi hade i slutet av vårsäsongen, säger "Pirro",

Våmhus truppen är i stort sett skadefri i nuläget. Andreas Hägglund, Magnus Danielsson och Magnus Dahlström är tre spelare som bland annat varit skadade och kan bli användbara för tränare "Pirro" framöver.

Precis som för Våmhus, väntar ett daladerby mot Dala-Järna i inledningen för Färnas damernas unga trupp. Färnäs föll i Dala-Järna med 2-1 och tränaren Bengt Ottosson tror på en bra chans i hemmapremiären. Färnästjejerna har i nuläget en mitten position i damtrean.

- Dala-Järna är ett bra lag och vann rättvist tidigare, men vi har en bra chans att ta tre poäng av dem hemma på söndag, säger Bengt och fortsätter:

- Man ska inte glömma bort att vårt lag är ungt, dock har vi några äldre spelare som ger en viss trygghet i truppen. Men vi är nykomlingar i serien och siktar på att hänga kvar.

Bengt påpekar att laget blev lite för bekväma i slutet av vårsäsongen, speciellt i två av de sista matcherna.

- Men i stora hela är jag nöjd med säsongen, vi försöker spela smart fotboll och tränar mycket teknikträning. Vi har inte haft så stora problem med skador, snarare har en del varit upptagna med av bland annat arbeten, säger Bengt Ottosson.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons