Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färjestads skadelista bara växer

Annons

Färjestad är en seger från SM-final i ishockey.

Men Karlstadslaget skadelista växer inför måndagens femte semifinaldrabbning mot Djurgården. Thomas Rhodin, Hannes Hyvönen och Per Hållberg missar sannolikt matchen i Löfbergs Lila Arena.

Landslagsbacken Thomas Rhodin, som i lördagens match knockades av Djurgårdens Daniel Rafner, undersöktes under söndagen av Färjestads läkare Bo Lindwall.

''Vi kommer att titta på Thomas igen på måndag och då avgöra om han kan spela'', säger Lindwall i ett pressmeddelande.

Rhodin själv mådde betydligt bättre:

''Det var en ful smäll. Jag låg kvar i sjukrummet under halva matchen sedan duschade jag och åkte hem. Precis när jag satte mig i bilen hörde jag på radion att Marcel (Jenni) gjorde 3-1 och det var ett skönt besked'', säger Rhodin, som drabbats av en hjärnskakning.

Färjestad har ytterligare två spelare på skadelistan:

Hannes Hyvönen - som inte tränade på söndagen och som sannolikt tvingas stå över måndagsmatchen.

Per Hållberg - som inte heller tränar och vars ansiktsskada håller även honom utanför spel i måndagens match. (TT)

Björne trea

i Spanien

enduro/

SALAMANCA, SPANIEN.

u Efter två deltävlingar i VM-serien i enduro är det svenskt i topp i två av fem klasser.

Peter Bergvall leder i 250 cc fyrtakt och Anders Eriksson i 450 cc fyrtakt.

Fjolårsvärldsmästaren Bergvall körde övertygande under båda dagarna och leder klassen med tio poäng före italienaren Giovanni Sala.

Den tyngsta klassen, +500 cc 4-takt, domineras helt av Juha Salminen, Finland, som vunnit alla fyra hittills körda etapper och toppar VM-tabellen på 100 poäng.

Björne Carlsson, körde in på tredje plats båda dagarna i Spanien-tävlingen och avancerade därmed till tredje plats totalt, 38 poäng efter Salminen, men bara sju poäng efter tvåan David Knight, Storbritannien.

Kommande helg körs en VM-deltävling i Marocko. Flera team ville få Internationella motorcykelförbundet att stryka eller flytta tävlingen på grund av kriget i Irak, men förbundet ansåg inte att det fanns tillräckliga skäl för att ställa in. Det svenska laget kommer dock inte att åka till Tétouan i Marocko. (TT)

TT

Mer läsning

Annons