Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färjestad utklassade Skellefteå

Annons

Nio mål i baken och totalt utspelat. Uppladdningen inför de tre sista, avgörande matcherna kunde ha varit bättre för Skellefteå AIK efter storförlusten mot Färjestad.

Matchens profil var Färjestads Jörgen Jönsson, som nu är elitseriens bästa poängplockare genom tiderna.

När matchen blåstes av i Löfbergs Lila Arena stod det på resultattavlan, grönt på svart, att Skellefteå AIK hade åkt på en riktig hockeyuppvisning av Färjestad.

Men redan i första perioden stod det klart att det här var Färjestads match till fullo. De fick det viktiga första målet i den fjärde minuten. Oturen grinade strax därefter Skellefteå i ansiktet.

Daniel Welser hade ett klockrent skott som antingen gick in eller tog klockrent i ribban. Domaren Patrik Sjöberg konfererade med videodomaren och det visade sig att det endast var en ribbträff.

Närmare än så skulle inte Skellefteå komma ett mål. Färjestad visade upp stor spelglädje och intensitet och målen ramlade in i strid ström bakom först Andreas Hadelöv, efter andra perioden Dave Stathos.

Färjestads Roger Melin var, av förståeliga skäl, betydligt mer nöjd.

Färjestads lagkapten och härförare Jörgen Jönsson fortsätter att skriva in sig i historieböckerna. Med ett assist till 1-0 och målskytt till 4-0 i matchen mot Skellefteå har han nu gjort 586 elitseriepoäng. Därmed är han elitseriens främsta poängplockare genom tiderna. Jan Larsson gamla rekord, på 585 poäng, är slaget.

Och med två år kvar på kontraktet med Färjestad, så lär han skapa ett i det närmaste oslagbart rekord.

TT

Mer läsning

Annons