Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färjestad klart för SM-finalen

Annons

Djurgården gjorde sin bästa match hittills mot Färjestad.

Det räckte inte.

Färjestad vann den fjärde semifinalmatchen med 4-3 och är klart för final.

- Vi skapar tillräckligt med målchanser för att vinna matchen. Ändå lyckas Färjestad slingra sig ur greppet på något konstigt sätt, säger Djurgårdens tränare Niklas Wikegård.

Färjestad hade matchboll, hemmapublik i ryggen och avgörandet i egna händer.

Det utnyttjade inte värmlänningarna, i alla fall inte inledningsvis. Gästerna från Stockholm var mycket hetare, tuffare i närkamperna och gick rakare på mål.

Djurgården gick till den första period-vilan med en 2-1-ledning i ryggen. En ledning som borde varit klart större.

Spelbilden var den samma i andra perioden. Trots det var ställningen 3-3 inför sista akten. Inte på långa vägar ett rättvist resultat.

- Det är tur att vi har många spelare som varit med tidigare i sådana här sammanhang. Det räddar oss, säger Färjestads coach Bo ''Kulon'' Lennartsson.

''Kulon'' passade också på att tacka sin målvakt Sinuhe Wallinheimo. Det gjorde han rätt i. Den tidigare så hårt kritiserade finske målvakten har varit Färjestads genomgående bäste spelare i semifinalserien.

I sista perioden avgjorde Färjestads back Per Lundell, sedan värmlänningarna egentligen etablerat sitt enda offensiva tryck värt namnet under hela matchen.

Lundell fick pucken direkt efter tekning, tog några skär in i banan och förpassade pucken i nät bakom en skymd Joaquin Gage i Djurgårdens mål.

- Kul att jag får avgöra någon gång, berättar en omsvärmad Per Lundell efter matchen. (TT)

TT

Mer läsning

Annons