Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färgstarka dalaåkare i Mascupen

Annons

Det blev som vanligt fina tävlingar arrangerade av Rättvik-Boda MK. Publikrekord och finalheat som avgjordes utan regnande. En sjätte- och en fjärdeplats av Mats Nilsson får man säga är ett hyfsat utgåntgsläge inför kvällens tävlingar i Borlänge. Trots placeringarna var Nilsson inte nöjd med sina insatser.

- Jag gjorde bedrövliga starter. Med min rutin borde jag kunna bättre men det är mitt eget fel.

Ändå måste man imponeras av fjolårsvinnaren och hans jämnhet. Första finalheatet i den tyngre klassen 250/500 cc resulterade i en sjätteplats. I det andra heatet blev han fyra. Han såg redan fram mot fortsättningen av Mascupen.

- Jag kör för seger. Det sticker jag inte under stol med.

Lite svårt var det allt att passera konkurrenterna på den spåriga Råbergsbanan, tyckte han vidare.

Bill Bergkvist, son till förre storåkaren och SM- vinnaren i 125 cc "Beja" Bergkvist, har framtiden för sig. Hen blev tvåa i juniorernas första final. I det andra pressade han sig före Alfta- Edsbyns Ricard Wassel bara några hundra meter från mål. En ung färgstark åkare vi kommer att få höra talas om än mer i framtiden.

På tal om färdstark. Hemmaklubbens Fredrik Hedman slutar aldrig att överraska. Efter en till synes ful vurpa i första kurvan av finalheat ett i den tyngre klassen reste han sig, sparkade på cykeln och svarade för en uppkörning av det imponerande snittet. Till slut blev han bland de tio i mål. Starkt gjort. I heat två låg han länge och väl trea innan cykeln gav upp. Det var inte utan att publiken led med sin gunstling.

Nu blev det Jocke Karlsson, Tranås MK och Kent Asplund, Åbo MK, som gjorde upp om segern i båda heatetn. Mr Mascup Bosse Högberg, SMK Gävle, led svårt av sin revbensskada och bröt i båda finalheaten.

I den lättare klassen MX2 (125cc) blev det "one man show". SMK Eksjös och SM- ledaren Stefan Andersson var helt överlägsen i båda finalheaten.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons