Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färdigspelat för Westlund?

Annons

- Är ledbandet av så måste de operera och då är säsongen över. Behövs inget ingrepp är Tommy tillbaka om några veckor, säger Leksands läkare Anders Henriksson.

Handledsskadan har plågat Tommy Westlund sedan matchen mot Mif i början av januari. I drygt två veckor spelade han på sprutor, men efter matchen mot Brynäs 22 januari tog det stopp.

Efter det har han inte spelat en match och i dag avgörs alltså om det blir något mer spel den här säsongen för den 29-årige forwarden.

En så kallad artroskopi ska först klarlägga hur pass allvarlig skadan är, men att det rör sig om en ledbandsskada är helt klart.

Målvakten Mike Bales knäskada läker och på lördag går han på is.

- Det är inget av i Bales knä utan det handlar helt enkelt om att han fått en smäll på skelettet i knät. Han gör ett försiktigt test på lördag, säger Henriksson.

I mitten av den andra perioden klev centern Rastislav Pavlikovsky av isen efter att ha träffats av en puck på den högra kinden.

- Näsan är hel och jag tror inte det är något brott på något ben. Möjligen kan det röra sig om en lindrig hjärnskakning, berättar Henriksson.

Hur bedömer du chanserna för Rastislav att spela mot Luleå på söndag?

- Svårt att säga. Vi får se hur han mår i morgon, säger Henriksson.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons