Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Fantastiskt roligt"

Annons

Den inledande SM-veckan i Boden handlade naturligtvis om guldjakt för en åkare av Elin Eks kaliber. Hon var med och nosade i toppen i samtliga discipliner, men i slutändan fick hon inte riktigt till det.

Då talar vi om segrar.

I går fortsatte SM-veckan i Kronans Skidstadion i Luleå med 10 kilometer klassiskt, som visade sig passa Elin Ek mycket bättre. Redan från start satte hon högsta fart.

Hon kopplade ett rejält grepp, som hon bibehöll hela loppet. Jagad av Britta Norgren, Sollefteå, och inte minst Anna-Karin Strömstedt, Vansbro, blev det en rejäl kamp och riktigt spännande, men Elin Ek släppte aldrig sin ledning.

-Jag kände åkglädje hela loppet, och öppnade i ett hårt tempo. När jag kände att jag kunde matcha Britta Norgrens åkning och till och med hålla henne några sekunder bakom mig förstod jag att det skulle hålla, förklarade Elin Ek.

Sjätte guldmedaljen i SM-sammanhang, och ett otal silver och brons som hon själv tappat räkningen på, men att gradera triumfen igår var lite mer vanskligt för Moratjejen.

-Alla guld är förstås roliga och den senaste tog jag i Skellefteå för två år sedan, men när jag sitter här nu känns den här guldmedaljen lite roligare, strålade Elin Ek, som inte har bestämt sig för om det blir en fortsatt satsning på elitnivå.

Men de funderingarna har hon fått ta efter de senaste säsongerna och svaret lät ungefär som tidigare år.

-Jag har tagit en säsong i taget rätt länge nu, och hur det blir i fortsättningen ska jag återigen ta mig en funderare på.

Med guldvittring i näsborrarna är också siktet inställt på en repris när tremilen avslutar årets SM på söndag.

-Därför står jag över lördagens sprint.

Lika glad som Elin var, var Anna-Karin Strömstedt åt sin bronspeng.

-Självklart siktade jag på guld, men resan till Kina och Japan tog rejält på krafterna och jag har varit mycket trött sedan jag kom hem, tyckte hon, som efter tre sjätteplaceringar i Boden tidigare i veckan har siktet inställt på ännu en framskjuten placeringen på söndag.

SVEN-ÅKE MICHELSON

Mer läsning

Annons