Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjen Thorzelius gjorde det igen

Annons

-Vi har inte gjort några större missar, egentligen har det varit en alldeles fantastisk dag ute i skogarna här i Lima med perfekta vintervägar, konstaterade Mats som nu också har slagläge på vandringspriset i Limarallyt.

Som väntat blev LBC-ruschen en strid med i första hand Eddie Hörbring, Degerfors. Men den riktiga sekundstriden kom av sig redan på andra sträckan av fem där Hörbring snurrade och tappade närmare 20 sekunder. I mål var han 22 efter.

Precis som Mats Jonsson, Forshaga, och Sten-Erik Eriksson, Sundsvall, har Mats Thorzelius nu två inteckningar i pokalen. Den som först kommer till tre får bucklan för alltid.

Bäst av dalaförarna lyckades Olof Eljas, Vansbro, som i sin Mitsubishi körde in på en tionde plats, drygt 4 minuter efter Thorzelius.

Tobias Johansson, Ludvika, kom aldrig till start. Samma öde drabbade också en annan av förhandsfavoriterna, Mats Jonsson.

I den tvåhjulsdrivna klassen vann favoriten Leif Pettersson och åkte in som totalsexa. Thomas Thunström, Ludvika, var tvåa i klassen.

Bäst av hemmaåkarna var Ingemar Höglund på 15:e plats av de som åkte tvåhjulsdrivna ekipage. För den andre hemmafavoriten Jan Levin gick det sämre. Han voltade redan på första sträckan och kom ohjälpligt efter. Men han tryckte i en ny vindruta och fullföljde som 31:a.

195 bilar kom till start. Drygt 50 tvingades bryta av olika skäl. Men Limarallyt fick som vanligt lovord av deltagarna, både för de ypperliga vägarna och för arrangemanget.

-Bättre vägar finns inte och allt här går så smidigt. Här åker vi lika mycket bil på några timmar som man på andra håll behöver ett par dagar på sig för att genomföra, berömde segraren Mats Thorzelius.

På knappt fyra timmar hade han hunnit åka totalt 15 mil, varav fem "fartsträckor" på sammanlagt nio mil.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons